Coronavirus

Laatste update: ma 20 december 2021 15:35u

De afgelopen weken zijn er vanuit het RIVM nieuwe maatregelen aangekondigd ter voorkoming van de verdere verspreiding van het Coronavirus. De Pabo's zijn inmiddels gestopt met het organiseren van onderwijs op de schoolinstelling zelf en toetsen worden verschoven.

Erasmus Education volgt de berichtgeving op de voet en houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM.

Kan ik een training volgen?

De fysieke trainingen kunnen alleen doorgaan voor studenten die ook werkzaam zijn in het onderwijs. Naast de reguliere trainingen bieden we ook de mogelijkheid aan om online een training te volgen. De online trainingen heeft dezelfde opzet en individuele begeleiding als de reguliere rekentrainingen. Meer informatie hierover vind je op de pagina Online Rekentraining.

Vragen over de reguliere fysieke trainingen

Ik volg een stage, kan ik een fysieke training volgen?
Nee, je kan geen fysieke training volgen onder de huidige maatregelen.

Waarom gaan de reguliere trainingen door?
De overheid heeft in het pakket van maatregelen ervoor gekozen om sommige vormen van onderwijs te sluiten en andere vormen open te houden.
Zo zijn de basisscholen t/m de universiteiten grotendeels gesloten, maar is er een uitzondering gemaakt voor trainingen die noodzakelijk zijn voor beroep en/of bedrijf. Hierdoor is het voor ons alleen mogelijk om de trainingen fysiek aan te bieden aan studenten die in het (basis)onderwijs werkzaam zijn.

Is dit in overleg met het RIVM?
In overleg met de Rijksoverheid hebben we bevestiging gekregen dat onze fysieke trainingen door kunnen gaan, mits we 1,5 meter afstand tussen deelnemers en docenten hanteren.

Kan ik een reguliere training volgen als ik ziek ben?
Heb je een neusverkoudheid, hoestklachten of keelpijn, eventueel in combinatie met koorts, dan word je dringend geadviseerd om thuis te blijven. Studenten die tijdens de training ziek worden, worden naar huis gestuurd om eventuele verspreiding te voorkomen.

Bij de trainingen volgen we de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat bij ziekteklachten zoals hoesten het niet mogelijk is om de training te volgen, tenzij een recent negatief testresultaat overlegd kan worden. Dit is te vinden via DigiD.

Als je een gedeelte van de training door ziekte mist én dit tijdig meldt, dan kijken we altijd of er een mogelijkheid is om bij een training op een later moment dat studiejaar deel te nemen. Als dit het geval is, dan kunnen we de training kosteloos omzetten en het lesmateriaal alvast naar je huisadres sturen. Bij ziekte is het niet mogelijk om de training te restitueren.

Hoe meld ik mij tijdig ziek?
Als je ziek bent, dan vragen we je om zo vroeg mogelijk dit aan ons door te geven, maar uiterlijk voor aanvang van de training. Je kunt hiervoor een e-mail sturen naar info@erasmuseducation.nl. Als je je niet voor aanvang van de training ziek hebt gemeld, is het niet mogelijk om de training kosteloos op een ander moment te volgen.

Wat als de docent ziek is?
Bij gezondheidsklachten zullen docenten zich afmelden voor de training. Uiteraard proberen we in een dergelijke situatie een vervangende docent in te zetten. We hanteren daarbij de regel dat per 6 deelnemers 1 docent aanwezig is. Als dit niet mogelijk is, nemen we contact met je op. Als deze situatie zich voordoet bieden we je de keus om de training met minder docenten te volgen, een andere training te volgen of de training kosteloos te annuleren.

Welke (extra) maatregelen gelden tijdens de training?
De algemene hygiënevoorschriften van het RIVM worden door onze organisatie, de coördinatoren en docenten nageleefd. Ook vragen we aan de deelnemers om zich hieraan te houden. Dit betekent o.a.:

 • De handen regelmatig wassen (hoe je dit goed doet, lees je hier)
 • Geen handen schudden
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog of in papieren zakdoekjes
 • Papieren zakdoekjes na gebruik weggooien
 • Bij ziekteklachten (zoals boven beschreven) wordt dringend geadviseerd thuis te blijven.
 • Houd 1,5 meter afstand tot andere personen.

Andere vragen

Mocht je vragen over het virus of de algemene maatregelen hebben, kijk dan op de website van het RIVM of van de Rijksoverheid.
Als je een specifieke vraag hebt over de rekentrainingen, neem dan contact met ons op.

 

Bestel extra oefenmateriaal

Zoek je meer oefenmateriaal voor de rekentoets Wiscat of de Kennistoets rekenen-wiskunde?
Bestel dan één of beide Werkboeken.
Elke werkboek bevat ruim 300 opgaven en twee korte oefentoetsen. Je kan direct aan de slag!

Voor Werkboek Wiscat PABOWerkboek Kennisbasistoets rekenen-wiskunde PABO 

Agenda aankomende trainingen

Hieronder staan de eerstvolgende trainingsdata.
Klik op de agenda voor het volledige overzicht van trainingen in 2022-2023. 

Wiscat-trainingen:

Bekijk hier de agenda.

 • vr 5 en 12 aug - Rotterdam
 • za 13 en 20 aug - Rotterdam
 • zo 14 en 21 aug - Utrecht
 • za 27 aug en 3 sep - Utrecht

Schrijf je hier in

  

Kennisbasistrainingen:

Bekijk hier de agenda.

 • za 6 en 13 aug - Utrecht
 • zo 7 en 14 aug - Rotterdam
 • vr 12 en 19 aug - Rotterdam

Schrijf je hier in
 
 

Sfeerfoto training

Kennisbasistraining